Ενεργειακοί Υαλοπίνακες

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ PLANISTAR EVO της SAINT GOBAIN

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες (Energy efficient glass) αποτελούν επανάσταση στην τεχνολογία των μονωτικών υλικών και παρουσιάζουν εκπληκτικά μεγαλύτερες επιδόσεις θερμομόνωσης σε σχέση με όλους τους μέχρι πρότινος γνωστούς τύπους υαλοπινάκων. Oι ενεργειακοί υαλοπίνακες της Saint Gobain βελτιώνουν μέχρι 220% τη θερμομόνωση των κτιρίων σε σχέση με τους κοινούς διπλούς υαλοπίνακες και δυσχεραίνουν την μεταφορά της θερμότητας από την μία πλευρά στην άλλη, συντελώντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών των αεριών του θερμοκηπίου.

Το Ενεργειακό γυαλί είναι ένα διάφανο γυαλί, το οποίο έχει επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων στη μία του πλευρά. Αυτή η επίστρωση δεν

επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου στον εξωτερικό και αντίστροφα

Χαρακτηριστικά Θερμοπερατότητας ενός Ενεργειακού Υαλοπίνακα.

PLANISTAR EVO 4/15air/5 Ug= 1,3W(m2K)

PLANISTAR EVO 4/15argon/5 Ug=1.0W(m2K)

Γιατί οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής low-e εξυπηρετούν την άνεση σας τους λογαριασμούς καυσίμων και το περιβάλλον;

Μέσω της πράξης για τις κλιματικές αλλαγές η Ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει μακροπρόθεσμο στόχο την μείωση των εκπομπών των αεριών του θερμοκηπίου της χώρας.

Ως ένα μεγάλο ποσοστό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα μπορεί να αποδοθεί σε κτήρια , η προσπάθεια πρέπει να εστιαστεί σε σημαντικές βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση των νέων και υφιστάμενων κτηρίων. Επιπλέον με ανεπαρκή μόνωση τα παράθυρα αντιπροσωπεύουν το 20% της απώλειας θερμότητας στο μέσο σπίτι. Οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής low-e έχουν σχεδιαστεί για να αντανακλών την θερμότητα πίσω στο κτήριο βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την θερμικοί απόδοση της καθώς και μεγιστοποιώντας την χρήση της διαθέσιμης θερμότητας από τον ήλιο βοηθώντας έτσι στην επίτευξη αυτών των νέων κανονισμών

Τι κάνει τους υαλοπίνακες low-e την ιδανική λύση;

Βασικά χρησιμοποιώντας λιγότερη θερμότητα για να κρατήσει ζεστό το σπίτι σας λιγότερο ποσό ενέργειας πρέπει να παράγεται μειώνοντας έτσι το συνολικό επίπεδο των αεριών του θερμοκηπίου.

Οι υαλοπίνακες low-e έχουν μια ειδική επίστρωση η οποία έχει ένα είδος ανακλαστήρα κύματος μεγάλης ακτινοβολίας.

Aυτό επιτρέπει σε λιγότερη θερμότητα να δραπετεύσει από τα παράθυρα σας διότι αντανακλά θερμότητα από τις πηγές θερμότητας του σπιτιού πίσω στο σπίτι σας.

Παράλληλα επιτρέπει την θερμότητα του ηλίου να περάσει μέσα από τα παράθυρα σας συμβάλλοντας στην ενεργειακή απόδοση του κτηρίου.

Αυτή η δωρεάν θερμότητα από τον ήλιο είναι γνωστή και ως παθητικό ηλιακό κέρδος έτσι προσφέρονται θετικά οφέλη για το περιβάλλον και για εσάς.

Πως αυτό θα κάνει την διαφορά στο σπίτι μου;

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες όχι μονό εξοικονομούν ενεργεία και ζωτικούς φυσικούς πόρους αλλά επίσης σας εξοικονομούν χρήματα μακροπρόθεσμα

Οι μοναδικές τους ιδιότητες και η ανώτερη μόνωση κρατεί το σπίτι σας ζεστό που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε την θέρμανση στο σπίτι σε λειτουργία για λιγότερο χρόνο και να έχετε την ίδια άνεση.

Aυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς θέρμανσης

Scroll to Top